Hírek és aktualitások

Kedves Partnereink!

Üdvözöljük megújult honlapunkon!

az M&M Group Kft. csapata

 

Keressen meg bennünket a közösségi oldalakon és értékelje tevékenységünket: köszönjük!

 

—————————————————————————————————-

44.-(2019.január.23-Szerda)

Horror körülmények lekapcsolva

Egy Zala-megyei kistermelő nyilvántartásba vételi számát törölte a hatóság, kifogásolható körülmények és nem saját termék forgalmazása miatt, valamint nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzése során.

—————————————————————————————————-

43.-(2019.január.18.-Péntek)

Az Élelmiszer-biztonság világnapja június 7.

A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Az élelmiszer-biztonság – bár hajlamosak vagyunk természetesnek venni – kiemelten fontos a mindennapokban. Hiánya komoly veszélyt jelent az emberi egészségre, egyúttal jelentős gazdasági kárt is okozhat.

—————————————————————————————————-

42.-(2019.január 11.-Péntek)

Új év, újra KIK konyhai eszköz került visszavonásra

A kifogásolt termék Németországon keresztül érkezett az Európai Unió piacára, és több mint tíz tagállamba eljutott. Magyarországra Szlovákiából és Németországból is szállítottak az árucikkből. Megnevezése: HOME&DINER merőkanál

—————————————————————————————————-

41.-(2019.január 11.- Péntek)

Összegezték a téli szezonális élelmiszer-lánc ellenőrzés eredményét

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során. Bírságot a tavalyinál kevesebb esetben (125 db) kellett kiszabni, bár így is országszerte összesen 3312 ellenőrzés, 117 figyelmeztetés, 14 tevékenység-korlátozás volt, valamint 125 darab – összesen 8.065.154 forintnyi – kiszabott bírság lett a téli szezonális mustra mérlege.

—————————————————————————————————

40.-(2019.január 08.-Kedd)

Jó tudni az autósoknak 2019-re

Az egyik legnépszerűbb navigációs alkalmazást matrica kompatibilissé kell tenni, a tavalyi éves matricák pedig január végéig jók. Csökkentek az üzemanyag árak, de mi várható vajon?

 

—————————————————————————————————-

39.-(2019.január 05.-Szombat)

2019-ben 20%-os NETA növekedés

Január 1.-től, általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (NETA) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is. Összegyűjtöttük, mi minden változik a vállalkozások életében az új évtől.

—————————————————————————————————-

HACCP Önellenőrzés Munkavédelem Tűzvédelem HACCP Élelmiszerbiztonság Élelmiszerhigiénia HACCP Szaktanácsadás engedélyeztetési tanácsadás Oktatás Címketerv HACCP

 

HACCP Önellenőrzés Munkavédelem Tűzvédelem HACCP Élelmiszerbiztonság Élelmiszerhigiénia HACCP Szaktanácsadás Engedélyeztetési tanácsadás Oktatás Címketerv HACCP

 

Oldalak: 1 2