Alig egy éves sütőüzemet kellett bezáratni

Alig egy éves sütőüzemet kellett bezáratni

Sokkoló látvánnyal és rendkívül hiányos adminisztrációval szembesültek a hivatali ellenőrök

Megdöbbentő látvánnyal és rendkívül hiányos adminisztrációval szembesültek a Nébih ellenőrei abban a Pest megyei sütőüzemben, ahol október első felében folytattak helyszíni vizsgálatot. A vállalkozás ezen túlmenően sem a HACCP dokumentációt, sem az előállított termékek nyomon követéséhez szükséges dokumentumokat nem tudta bemutatni a Nébih szakembereinek.

forrás: nebih.hu

Gyártási tételazonosító: 45 tétel forgalomból kivont élelmiszer tétel nyomon követés hiánya miatt. Összesen 394 kg és 1809 db finom pékáru (zsemle,  kifli,  kalács,  virslis,- sajtos croasson, lekváros párna, mákos patkó, kakaós csiga, túros batyu, sajtos pogácsa).

Körülmények: A péküzem  egész területe takarítatlan, a falak pókhálosak  festék hiányosak. Az ablakok keretei rozsdásak, takarítathatatlanok. A nyílászáró keretek mellett több helyen a szabadba lehet kilátni, és van, amelyik nem zárható, az ellenőrzés ideje alatt rovarok voltak a termelő helyiségben. Szintén rozsdásak, szennyezettek az élelmiszeripari gépek. A sütőszekrény, sütőberendezés erősen szennyezett. A sütőlemezek és a szakajtók  töredezettek, takarítatlanok voltak. A higiénikus kézmosás feltételei hiányoztak, a dolgozók munkaruhájuk erősen szennyezett volt és egy dolgozó utcai munkaruhában tartózkodott a termelő helyiségben.  Az adalékanyag raktárban mosószerek, tisztítószerek is elhelyezésre kerültek megfelelő elkülönítés nélkül. A termelőhelyiségből nyíló raktárban, ahol 2 db hűtő található, utcai ruhák is fellelésre kerültek. A munkaasztalok felülete töredezett,  emiatt tisztíthatatlanok (az ellenőrzéskor szennyezettek voltak). Ezen asztalok fiókjai szennyezettek, van amelyik beragadt a felhalmozódott szennyeződéstől.


Ezért a „Súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih egy Pest megyei sütőüzem működését„.

Az érintett Neu-Frisch Kft még nem tett közleményt nyílvánosan. A hivatali portálon várhatóan még frissül a sütőüzem jogsértési listája.

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

Vissza a hírek oldalára