Az alföldön tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Az alföldön tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

2018. július 27-étől Bács-Kiskun és Csongrád megyékben tűzgyújtási tilalom lépett életbe.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el két megyében – írja a nébih közleményében, ennek értelmében tilos a tűzgyújtás mind a tűzrakó helyeken, mind az erdők és fásítások határától számított 200 méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

A felügyeleti szerv arra kéri a lakosságot hogy ha módunkban áll használjanak elektromos grillezőt, dohányzók feltétlenül használjanak hamutartót, mert egy-egy eldobott csikk percek alatt képes a száraz aljnövényzetet begyújtani, valamint belterületi ingatlanokon se rakjanak tábortüzet ebben az időszakban, mert a felszálló izzó zsarátnokokat a szél több száz méterre repítheti, hamuvá változtatva a környékbeli erdőket.

Az aljnövényzet képes a felszíni avar alatt több órán át, észrevétlenül égni. Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetünk meg.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a Nébih F IRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programjának honlapján, a www.erdotuz.hu oldalon vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatunk.

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

Vissza a hírek oldalra