Helytelen receptúra és RASFF riszatás a hónap első felében

Helytelen receptúra és RASFF riszatás a hónap első felében

TERMÉKVISSZAHÍVÁS!

 

 

November 9-i hatállyal a Rajo a.s., a MEGGLE Hungary Kft. termékek gyártója visszahívta az 500 ml-es kiszerelésű Meggle Creme Patisserie Decor növényi habalapot, miután a gyártói minőség-ellenőrzés során kiderült, a termék tejfehérjével szennyeződött. A termékből kizárólag Magyarországra értékesítettek.

 

 

  • A termék neve: Crème Patisserie Decor
  • Márka: MEGGLE
  • Kiszerelés: 500 ml
  • Lejárat: 2019.01.09. és 2019.02.11.

 

 

Az érintett termék, – amelyet a helytelen receptúra miatt a forgalomból ki kell vonni –  elfogyasztása a tejallergiában szenvedők számára veszélyes, ezért kérjük, hogy akinek ilyen egészségügyi problémája van, semmilyen körülmények között ne használja fel!

Azon személyekre nézve, akik tehéntej-allergiában nem szenvednek, a termék semmilyen kockázatot nem jelent.

És ismét RASFF riasztás!

Német bejelentés szerint egy vásárló kisebb drótdarabot talált a dmBio étcsokoládés kókuszos szeletben. A dm Kft. felelős vállalkozóként értesítette a hatóságot és a terméket kivonta a forgalomból, valamint intézkedett a vásárlók tájékoztatása céljából.

A termék adatai

  • Név: dmBio étcsokoládés kókuszos szeletet
  • Kiszerelés: 40 g
  • Minőség-megőrzési idő: 17.04.2019.
  • RASFF referenciaszám: 2018.3233

 

Azokban az esetekben, ha laboratóriumi tesztek során felmerül, hogy a termék nem felel meg a dm magas minőségi követelményeknek, a termékeket az üzletlánc visszahívja a polcokról, és értesíti vásárlóit is.
Nem zárható ki, hogy a dmBio étcsokoládés kókuszos szeletbe a gyártás során használt tisztítókefe nemesacél szálai kerültek, ezért elővigyázatosságból a dm visszaveszi a termékeket a polcokról.
A dm arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett lejárati idejű terméket ne fogyasszák el, az üzletek visszaveszik a termékeket.

További kérdések esetén a dm Kft. Ügyfélszolgálata áll rendelkezésre:
Tel.: 06 80/368-386 (H-Cs 9:00-16:30, P 9:00-15:00)
E-mail: ugyfelszolgalat@dm.hu

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

Vissza a hírek oldalra