Horror körülmények lekapcsolva

Horror körülmények lekapcsolva

Békés megyei vágóhidat utalt kényszerpihenőre a Nébih és Zala megyében is lekapcsolt egy vállalkozást

Egy Zala megyei kistermelő nyilvántartásba vételi számát törölte a hatóság, kifogásolható körülmények és nem saját termék forgalmazása miatt, valamint nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzése során. A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő élelmiszer-előállító egységnél az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték. Az üzemben tapasztalt élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, valamint 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vont ki a forgalomból.

 Jogsértési listán megtalálhatóak a vállalkozások adatai.

Erősen kifogásolható higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik Békés megyei sertés vágóhídon

Január közepén folytattak helyszíni vizsgálatot. Az ellenőrzés időpontjában az üzem vágócsarnokában nem működtek az eszközfertőtlenítők, több helyen rozsdásak voltak a fém berendezési tárgyak.

Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. Az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt.

A súlyos higiéniai hiányosságokat tetézte, hogy az egységnél az állati eredetű melléktermékek égetését lejárt ideiglenes működési engedély birtokában végezték, az élelmiszer-előállítás során a darabolási tevékenységet pedig engedély nélkül folytatták.

A Nébih – a fent részletezett élelmiszerbiztonsági problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, a fellelt 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivonta a forgalomból.

Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét.

Csak 18 éven felülieknek!

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

 

Vissza a hírek oldalra