Ingyenes szakmai kiadvány vendéglátóknak

Elérhető és ingyenesen letölthető a frissen aktualizált „vendéglátás GHP” a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nébih honlapján.

 (forrás: NÉBIH)
Az útmutató 2012-ben széles körű szakmai együttműködés eredményeként készült el és használata mostanra elterjedtté vált a szakemberek körében. Frissítését az időközben megszerzett gyakorlati tapasztalatok és jogszabályi változások tették szükségessé. A kiadványban új elemként jelenik meg többek között a vásárlók informálása, így az allergénekre vonatkozó tájékoztatás leírása is.

A jó higiéniai gyakorlat útmutatók célja a kockázatokkal arányos, megvalósítható intézkedések összegyűjtése az ésszerűség és az ipari gyakorlat alapján, írja a NÉBIH. A második kiadvány a 2018. március 12.-én hatályos jogszabályokat tükrözi.
Az útmutatók segítik az élelmiszer-vállalkozásokat a rendeletek értelmezésében, a konkrét tevékenységükre vonatkozó szabályzatok kidolgozásában, valamint vitás esetekben vonatkoztatási alapul is szolgálnak. A „vendéglátás GHP” kifejezetten az étkeztetésben, valamint a vendéglátásban dolgozó szakembereknek készült, beleértve a cukrászokat és a közétkeztetést is. Ezen második, átdolgozott kiadása is széleskörű társadalmi szakmai konszenzus és közös munka eredményeként készült el.
Ahogyan azt a kiadvány (katt ide: FM, NÉBIH) előszava is javasolja, minden partnerünk figyelmébe ajánljuk a vállalkozásának megfelelő pontok átolvasását és továbbra is keressenek bennünket kérdéseikkel! -hiszen, mi már ismerjük a válaszokat!
Elérhetőség:
  • info@haccp-abc.hu

  • tel.: 0662/ 319 – 574

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

 

Vissza a hírek oldalra