Jégkrémek és büfékocsik ellenőrzése várható a razzia során

Jégkrémek és büfékocsik ellenőrzése várható a razzia során

   Július elsejével indul a nyári szezonális ellenőrzés

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte: idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszer-forgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.

A szemlét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Néhib) és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket megmozgató eseményeken élelmiszert kínáló létesítményekre, az utcai vendéglátásra (street food) és a mozgóboltokra, valamint a büfékocsis és mozgó vendéglátásra (food truck). De fokozott figyelmet kap az ifjúsági és gyermektáborokban étkeztetést biztosító cégek felügyelete is.

Vanília és csokoládé helyett

Az ellenőrzés kiterjed a jégkrém-előállítás és -forgalmazás területére is. A közleményben hozzátették: a magyar vásárlók és gyártók érdekeit figyelembe véve megújult a Magyar Élelmiszerkönyv Jégkrém irányelve.

A változások között szerepel például, hogy a szorbé ezentúl nemcsak gyümölcsből, hanem zöldségből is készülhet. Az egyik legfontosabb azonban a vásárlók tisztességes tájékoztatásának biztosítása a termékek elnevezésén keresztül is. Ennek következtében amennyiben a jégkrém ízesítése vanília aromával történik, a jövőben már csak vanília ízűnek lehet hívni, csokoládés jégkrémnek pedig csak a csokoládét is tartalmazó termék nevezhető.

A korábbi irányelvnek megfelelő összetételű és jelölésű termékek 2020. augusztus 31-ig hozhatók forgalomba, hogyha a minőségmegőrzési idejük engedi. A hosszú átmeneti időt a termékek szezonális jellege, valamint a csomagolóanyagok felhasználásának hosszú kifutási ideje indokolta.

Photo by Teejay from Pexels

 

Komolyságban egy kis játék

A NÉBIH szupermenta.hu oldala játékot hírdetett. Azok a játékosok között sorsolnak ki nyereményeket, akik meg tudják válaszolni, mi a különbség a fagylalt és a jégrém között.

 

A válaszokat a Szupermenta Facebook oldalára várják.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Tudtad, hogy a jégkrém nem fagylalt? De melyik állítás igaz a jégkrémre? Válaszd ki a helyes választ és…

Közzétette: Szupermenta – 2019. július 2., kedd

A válaszadásban segítségedre lehet cikkünk:
http://szupermenta.hu/fagylalt-es-jegkrem-de-mi-a-kulonbseg/

Részletek és játékszabályzat itt: http://bit.ly/fagylalt_vagy_jegkrem_jatekszabalyzat

Ha hasznos volt bejegyzésünk, ne tétovázz megmutatni nekünk az elégedettségedet!

 

Vissza a hírek oldalra

Forrás:

  • (AM Sajtóiroda)
  • (szupermenta.hu)