Nébih akciók Tihamértól, István napjáig

Nébih akciók Tihamértól, István napjáig

ELLENŐRZÉS-SOROZAT – HAGYOMÁNYŐRZÉS

„Az akció, a már megszokott, hagyományos célterületek és termékek mellett, számos új ellenőrzési szemponttal bővült, ennek köszönhetően az eddiginél szélesebb körű vizsgálatot tartanak a nyári hónapokban.”- áll a Nébih oldalán (forrásért KATT).

Az Agrárminisztérium élelmiszer-biztonságért felelős államtitkára Zsigó Róbert, július 1-től elrendelte a nyári szezonális ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő akciósorozat, kihasználva az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerkezetét, több új célterülettel és termékkel is bővül az idei szezonális ellenőrzés.

Újdonságként szerepel az akcióban többek között a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürke harcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése. Szintén új elem a tűzifa kiskereskedelemhez kapcsolódó előírások és a szállítójegy kiállítási kötelezettség betartásának a fokozott vizsgálata, továbbá a kutyák és macskák szívférgességének megelőzésére alkalmas állatgyógyászati készítmények ellenőrzése.

Az akció nem csak a hagyományosan nagy tömeget megmozgató rendezvényeket(pl. fesztiválok, vásárok), az utcai vendéglátást („street food”) vagy az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetését  vizsgálják majd az ellenőrök, hanem még fokozottabban, a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és – az adminisztratív ellenőrzéseket követően – az őstermelők termőterületeit.

 

A nyári ellenőrzések augusztus 20-án záródnak.

Ha tetszett a bejegyzés, dobj egy ötöst közösségi oldalunkra! Köszi

Vissza a hírek oldalra