Hírek és aktualitások

Kedves Partnereink!

Üdvözöljük megújult honlapunkon!

az M&M Group Kft. csapata
—————————————————————————————————-
55.-2020.március 20. Péntek

A napokkal ezelőtt kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel, a munkavállalóink biztonsága érdekében cégünknél is rendkívüli munkavégzést vezettünk be.

Rendkívüli munkavégzés


54.-(2019.július 02.-Kedd)

Jégkrémek és büfékocsik ellenőrzése várható a razzia során

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte: idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszer-forgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.A jégkrémekre vonatkozó jogszabály változása nyomán, nagyobb figyelmet fordít a hatóság a jégkrémek összetételének és elnevezésének az ellenőrzésére.

—————————————————————————————————–

53.-(2019.május.31.-Péntek)

Riport Zoltai Annával aki több, mint 43 évig hatósági szakemberként dolgozott

Zoltai Anna hatósági munkája mellett részt vett számtalan élelmiszer eredetű megbetegedés kivizsgálásában, adatainak elemzésében, és élelmiszer-biztonsági szabályozások előkészítésében. Néhány hónapja búcsúzott a NÉBIH Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának éléről.  Most egy távol-keleti utazás után, feltöltődve áll elébe az újabb feladatoknak. Tavaly a második kiadással jelent meg az „Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához / Nemzeti Jó Higiéniai Gyakorlat” című kiadvány, ami azt mutatja, hogy a chéfek ezt használják a gyakorlatban is. Szívügye a Közétkeztetési Szakácsverseny, a KÖSZ, amely idén a nyári ételek témakörében került meghirdetésre. Erről is olvashatnak.

—————————————————————————————————–

52.-(2019.május.09.-Csütörtök)

Élelemiszerbiztonsági- és minőségi mérnök vagy Élelmiszermérnök – LEZÁRULT

Szegedi székhelyű vállalkozásunk határozatlan idejű szerződéssel várja új mérnök munkatársát, makói munkavégzéssel, a címben megjelölt munkakörbe.

FŐBB FELADATOK, MUNKÁK:

  • Partnerünk minőségirányítási rendszerének előírásai szerint, az élelmiszerbiztonsági folyamatok felülvizsgálata és ellenőrzése, dokumentációs rendszer követése
  • élelmiszer termékek jelöléseinek, szövegterveinek elkészítése a hatályos jogszabályok szerint és ellenőrzés

—————————————————————————————————-

51.-(2019.április.30.-Kedd)

A 2019-es élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete elérhető

A díjbevallás beadási határideje: 2019. május 31. A díjbevallási folyamattal kapcsolatos segédlet, továbbá a témát érintő hasznos információkelérhetőek a Nébih honlapján. A hivatal azt javasolja, hogy a bevallás benyújtását az érintettek ne halasszák az utolsó pillanatra!

—————————————————————————————————-

50.-(2019.március.1.-Péntek)

Tűzgyújtási tilalom Csongrád-megyében március 1.-től

A mai naptól hazánk öt újabb megyéjében lép életbe a tűzgyújtási tilalom a korábban korlátozás alá vont területeken kívül. Az elmúlt napok, hetek átlagosnál melegebb időjárása miatt már februárban elkezdődött a tavaszi erdőtűz szezon.

—————————————————————————————————-

49.-(2019.február.25.-Hétfő)

Szilánkos röszti burgonya

Belga bejelentés szerint két francia vásárló üvegszilánkokat talált egy csomag Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztiben

—————————————————————————————————-

48.-(2019.február.21.-Szerda)

Élelmiszer-biztonság mesében

A felnőtt lakosság berögzült szokásain nehezebb már változtatni, ezért is helyez nagy hangsúlyt a gyerekek oktatására szemléletformáló munkája során a Nébih. A 2018 márciusában indult oktatási program az óvódásoktól kezdve, az általános iskolásokon keresztül, egészen az egyetemistákig törekszik a tudás átadására. E munka legújabb eleme a Gévai Csilla által jegyzett „Mese habbal, szülinappal” című történet.

—————————————————————————————————-

47.-(2019.február.11.-Hétfő)

Plussz vastartalom miatt visszahívták

Ausztriában fémdarabokat találtak a SPAR saját márkás s-Budget  gnocchi 500g megnevezésű termékében

—————————————————————————————————-

46.-(2019.január.28.-Hétfő)

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét ideje teljesíteni

Az élelmiszerlánc szereplői – ahogyan a megelőző évben – 2018-ban is május végéig készítették el élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásukat. A második részlet befizetési határideje 2019. január 31., csütörtök.

—————————————————————————————————-

45.-(2019.január.24.-Csütörtök)

A szulfitokra érzékenyek figyeljenek

A német hatóság Piacelli márkájú citromlé koncentrátumokban szulfitot mutatott ki, amely a termék jelölésen nincs feltüntetve.A kén-dioxid és szulfitok (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez.

—————————————————————————————————-

44.-(2019.január.23-Szerda)

Horror körülmények lekapcsolva

Egy Zala-megyei kistermelő nyilvántartásba vételi számát törölte a hatóság, kifogásolható körülmények és nem saját termék forgalmazása miatt, valamint nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzése során.

—————————————————————————————————-

43.-(2019.január.18.-Péntek)

Az Élelmiszer-biztonság világnapja június 7.

A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Az élelmiszer-biztonság – bár hajlamosak vagyunk természetesnek venni – kiemelten fontos a mindennapokban. Hiánya komoly veszélyt jelent az emberi egészségre, egyúttal jelentős gazdasági kárt is okozhat.

—————————————————————————————————-

42.-(2019.január 11.-Péntek)

Új év, újra KIK konyhai eszköz került visszavonásra

A kifogásolt termék Németországon keresztül érkezett az Európai Unió piacára, és több mint tíz tagállamba eljutott. Magyarországra Szlovákiából és Németországból is szállítottak az árucikkből. Megnevezése: HOME&DINER merőkanál

—————————————————————————————————-

41.-(2019.január 11.- Péntek)

Összegezték a téli szezonális élelmiszer-lánc ellenőrzés eredményét

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során. Bírságot a tavalyinál kevesebb esetben (125 db) kellett kiszabni, bár így is országszerte összesen 3312 ellenőrzés, 117 figyelmeztetés, 14 tevékenység-korlátozás volt, valamint 125 darab – összesen 8.065.154 forintnyi – kiszabott bírság lett a téli szezonális mustra mérlege.

—————————————————————————————————

40.-(2019.január 08.-Kedd)

Jó tudni az autósoknak 2019-re

Az egyik legnépszerűbb navigációs alkalmazást matrica kompatibilissé kell tenni, a tavalyi éves matricák pedig január végéig jók. Csökkentek az üzemanyag árak, de mi várható vajon?

—————————————————————————————————-

39.-(2019.január 05.-Szombat)

2019-ben 20%-os NETA növekedés

Január 1.-től, általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (NETA) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is. Összegyűjtöttük, mi minden változik a vállalkozások életében az új évtől.

—————————————————————————————————-

HACCP Önellenőrzés Munkavédelem Tűzvédelem HACCP Élelmiszerbiztonság Élelmiszerhigiénia HACCP Szaktanácsadás engedélyeztetési tanácsadás Oktatás Címketerv HACCP

HACCP Önellenőrzés Munkavédelem Tűzvédelem HACCP Élelmiszerbiztonság Élelmiszerhigiénia HACCP Szaktanácsadás Engedélyeztetési tanácsadás Oktatás Címketerv HACCP

Oldalak: 1 2